• Nästa program:
  • Tid: --/--

Program: Studentombudets podd

  • Lyssna på den senaste podden från Studentombudets podd.

  • Studentombudets podd: 20150630

Download

Studentombudets podd

Programbeskrivning:

Studentombudets podd ska hjälpa och vägleda dig som student i dina rättigheter och skyldigheter vid Lunds universitet. Följ Studentombudet, Petra Holst när hon möter företrädare från kårerna för att diskutera och uppmärksamma ärenden som kan förekomma under studietiden och hur de kan hanteras. Vi hoppas på att spräcka myter men också reda ut hur du som student kan gå tillväga.

Studentombudet handleder och bistår kårerna i deras arbete med studentärenden. Det kan handla om bristfällig eller dålig information om kurser, frågor gällande examinationerna, frågor rörande handledarskapet och anklagelser om fusk eller plagiering. Även frågor gällande diskriminering och arbetsmiljö – såväl den fysiska som den psykosociala – stöds studenter i.

Det är alltid bra att vända sig till sin kår i första hand när du har stött på ett studierelaterat problem. Detta då de har ett nära samarbete och goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå.

Kontakta din kår för frågor och funderingar på: http://studentombudet.se/karer/

 

Du kan även gilla studentombudet på facebook, där kan du följa uppdateringar om studenters rättigheter och skyldigheter: https://www.facebook.com/studentombudet.lus

Medverkande:

Petra Holst, Studentombud Klara Kylhammar,  Radio AF (mail: samarbete@radioaf.se )

Kontakt:

ombud@studentombudet.se

Studentombudets podd finns även på:

Äldre poddar

Titel

Beskrivning

Datum

Lyssna

Upptäck våra program