I fredags släpptes det nya studentprojektet Studio AF. Det är studenter som pluggar i Lund som ligger bakom denna satsning på rörlig bild inom studentvärlden.

– Hela idén är att vi varannan söndag ska lägga upp ett avsnitt där vi berättar om roliga saker som händer i Lund på ett lättsamt sätt, säger Johan Häggström.

De har precis kommit igång. För några dagar sedan släppte de projektet och den första filmen.

– Vi kom på idén på fyllan. Det var när vi stod i kön till Göteborgs nation och skrek till varandra att vi borde göra en filmgrej, berättar Johan Häggström.

De vill göra saker som de tror kommer att gå hem hos folket. Det ska vara roliga klipp och sketcher som lockar tittare till filmerna.

– Det är väldigt populärt med taggande videos och filmer inför events på nationerna. Ibland kan det vara bristande kvalité på dessa filmer. Då vill vi kunna komma in och hjälpa till med produktionen, säger Klara Mårtensson.

De har som drömprojekt att göra en slags guide till Lund som ska vara filmad på ett snyggt och roligt sätt. Så att nya studenter ska kunna få en överblick av Lund.

– Vi såg någon liknande från Uppsala, men den kändes lite smått lökig. Vår ska vara mer dokumentäraktig och snyggt filmad, men ändå ha ett snabbt tempo, säger Klara Mårtensson.

Hedda Themner